Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Rotterdam Ahoy Convention Centre:
            
         
         
            Een waardevolle uitbreiding voor de stad én een toonbeeld van samenwerking
            

Hans van den Nouweland, Lead Engineer bij Heijmans (l) en Martwin de Man, projectleider van Hager (r) voor het gloednieuwe en multi-inzetbare Rotterdam Ahoy Convention Centre.

Rotterdam Ahoy Convention Centre: Een waardevolle uitbreiding voor de stad én een toonbeeld van samenwerking 


In het gloednieuwe en multi-inzetbare Rotterdam Ahoy Convention Centre kunnen grote congressen, concerten en theatervoorstellingen gehouden worden, vaak zelfs tegelijkertijd. Dit stelt bijzondere eisen aan de elektrische installatie. Hager werd door Heijmans gevraagd om mee te werken aan een betrouwbare oplossing.

“Het Rotterdam Ahoy Convention Centre is een state-of-the-art en internationaal congrescentrum met 35 break-outrooms én het grootste auditorium van Nederland”, vertelt Corine Dijkhuizen, Manager Facility Services bij Ahoy in de referentievideo van Hager (youtu.be/dGfVQSC-kkE). “Naar wens kunnen we deze mooie zaal ook ombouwen tot RTM stage, geschikt voor theatergezelschappen, musicals en kleinere popconcerten tot 7.800 staande bezoekers. Bovendien kunnen we meerdere evenementen en bijeenkomsten naast elkaar organiseren. Om dit mogelijk te maken, heeft een flink team vanaf de ontwerpfase zeer intensief samengewerkt. Het resultaat is een gebouw dat er steeds anders uitziet, afhankelijk van de actuele evenementen en bijeenkomsten. De nieuwbouw is daarmee een waardevolle uitbreiding voor de stad Rotterdam. TROTS met hoofdletters is hier echt op zijn plaats.”

Bijzonder is de zwarte verdeler in RTM stage, die is gesplitst in een deel voor geluid en een deel voor licht.

Flexibele oplossingen

Het Rotterdam Ahoy Convention Centre maakt deel uit van ontwikkelingsplan Hart van Zuid. Binnen dit plan bouwt en renoveert Heijmans verschillende projecten, met als doel om een bruisend stadscentrum te creëren waarin bewoners, bezoekers en ondernemers zich thuis voelen. “De flexibiliteit van RTM stage is het resultaat van diverse contractuele vragen”, vertelt Hans van den Nouweland, Lead Engineer bij Heijmans. “In nauwe samenwerking met Hager hebben wij voor een aantal posities flexibele oplossingen uitgedacht.” Als voorbeeld noemt hij de zwarte verdeler in RTM stage, die is gesplitst in een deel voor geluid en een deel voor licht. “Op verzoek van Ahoy hebben we beide verdelers in een hele kleine ruimte in de wand ingebouwd. In het zwart, omdat ze in het zicht staan. Een flinke uitdaging, waar we dankzij de producten van Hager succesvol invulling aan konden geven. Hager staat voor zekerheid. De afgelopen jaren hebben we samen diverse projecten uitgevoerd. Ook buiten Hart van Zuid. Hierdoor weten we dat de technische vraagstukken die wij neerleggen, proactief worden opgepakt en opgelost. Ervaring was ook in dit project de chemie om een goed product op te leveren, conform de wensen van Ahoy.”

Hager is in dit project verantwoordelijk voor de leveringvan de hoofd- en onderverdelers.

29 onderverdelers binnen 9 weken

Hager is in dit project verantwoordelijk voor de levering van de hoofd- en onderverdelers. “Voor de hoofdverdelers geldt dat we vanaf het eerste ontwerp tot en met het bouwen, testen, inhijsen en de eindoplevering betrokken zijn”, vertelt Martwin de Man, projectleider van Hager. “PS Nederland Noord B.V. heeft alle onderverdelers voor ons gebouwd. In totaal gaat het om 29 Hager univers verdelers, waarvoor onze paneelbouwpartner het complete ontwerp heeft gemaakt en de werkvoorbereiding, assemblage en levering heeft verzorgd. En dit alles met een doorlooptijd van slechts 9 weken!” Hager was hierbij de spil tussen opdrachtgever Heijmans, de eigen werkplaats en PS Nederland Noord B.V.. “Gezamenlijk hebben we gekeken hoe we dit project voor elkaar konden krijgen. Het resultaat is een hoogwaardige en maatwerk installatie, die we perfect op tijd en binnen budget hebben opgeleverd.” Ook Van den Nouweland is trots. Onder andere op alle uitdagingen die gezamenlijk zijn overwonnen. “Dat Ahoy deze trots deelt, is de kers op het project.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.